torsdag, februari 15, 2018

Vernissage

Galleri Bodin har bestämt sig för att ikväll ha vernissage. Bakgrunden är en trevlig förfrågan, som kom via Messenger härom kvällen.

En bråkdel av arkivet
En ung dam hade läst min blogg och sett att jag besökt en by, där hon har sitt ursprung. Jag och mina föräldrar besökte denna väglösa by 1961. Hon undrade om jag hade fler bilder därifrån. Jag lovade att leta i "arkivet". Och jag har många sådana.

 Jösses vad mycket bilder det finns lagrade i lådor och album. Tror knappast de är färre än vad som nu finns i datorn, mobilen och på andra digitala lagerplatser.

Jag började det idoga arbetet. Och tiden flyger förstås iväg. Timmar gick. Där hittar jag foton på händelser och människor som jag mer eller mindre glömt bort. 70- och 80-talet är ju trots allt en bit bort, hur hemskt det än låter.

Så nu öppnar jag utställningen.

Förmodligen är detta en bild på en mormor i Tuolpukka

Bloggaren i juletid för 25 år sedan. En av New Yorkjularna på Park Avenue.


Blivande bloggare på pakethållaren.
Stolt moder och fader på gården i Kiruna.
Pappa var duktig på blyertsteckning.




















Tyvärr har jag inte lyckats hitta några fler bilder från Tuolpukka. Än!

 *****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tack för titten! Du ser lite blyg och fundersam där du sitter på pakethållaren.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag var rätt blyg som liten.

Men det har ändrat sig.

😎

Monet sa...

Du är lik din mamma. Visste du att min familj också kommer från Kiruna? Min farmors pappa hette Bengt Lundgren och var Hjalmar Lundbohms nörmaste man och den som egentligen skötte det mesta på plats då Lundbohm reste mycket. Det är en spännande pionjärtid min farmor växer upp i och det är också i Kiruna hon träffar min farfar som var pionjärflygare och landade med sin Tummelisa på Luossavaara. Lundgrenska huset eller Ingenjörsvillan som den heter såg man på tv åka iväg till sin nya plats. Otroligt att flytta en hel stad så där!

Bert Bodin sa...

@Monet.

Ja, många brukar säga att mamma var snygg. Så jag är säkert lik henne. 😎

Din kirunaanknytning kände jag inte till.

Har du läst Åsa Larssons roman Till offer åt Molok, som delvis handlar om Lundbohm?

Monet sa...

Nej, det har jag inte, Tack för tipset. Vi har mest mycket släktrelaterad information från tiden vilket är extremt intressant. Min faster ställer nu samman familjehistorien och själva har vi också involverat oss genom besök i Kiruna och faktiskt ”vip-mottagning” på LKAB eftersom jag var ett barnbarnsbarn till Bengt Lundgren. Roligt att vara en avlägsen men dock del av svensk industrihistoria och en otrolig samhällsuppbyggnad under förra seklets början.

Bert Bodin sa...

@Monet

Du får nog börja blogga igen.