onsdag, november 15, 2017

Nu igen

Igår hörde jag en radioinringare som högljutt klagade på att "det är bara dunkadunka" i radion nuförtiden. Det gällde musik, där mannen undrade var Frank Sinatra och andra femtiotalsartister tagit vägen.

Jag ställde frågan så sent som i februari i år, men fick inga reaktioner. Själv saknar jag inte "Frank Sinatra", även om jag kan tycka att mycket från gångna tider är bra. Men jag har också utvecklats.

Läs gärna inlägget från i vintras.

*****

9 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nej, men jag tycker att det är bedrövligt att mängder med människor sällan eller aldrig får höra den musik dom längtar efter. Allt är likformigt; det spelar ingen roll vilken kanal man lyssnar på, frånsett P2. När jag har legat på sjukhus och har haft tjugo år äldre damer som sänggrannar, ja, då har jag full förståelse för att dom tappar sugen vad gäller musikutbudet hos SR.Jag skulle mer än gärna höra mer av Frank Sinatra, Dinah Washington, Anita Lindblom och andra. Det hindrar inte det minsta att man kan tycka om samma musik som sitt barnbarn, vilket jag gör.

christel sa...

Jag är en trist varelse. Har helst tyst här hemma.
Förutom fredagskvällen då guldkanalen spelar femtioatalsmusik mellan fem och sex, sextitalsmusik mellan sex och sju, sjuttiotals......
Ja ni fattar. Då diggar vi mannen och jag, rena discot i köket 🕺🏼💃

Bert Bodin sa...

@Elisabet.

Ja, men då är du ju som jag. Lyssnar gärna till gamla Beatleslåtar, men också öppen för dagens nya musik.

Bert Bodin sa...

@christel.

Om man vill ha fredag varje dag, då?

Elisabet. sa...

Men jag tycker inte att det är nåt fel på den som är åttiofem och gärna vill lyssna på sin ungdoms musik - också -.Man borde väl kunna blanda, men allt handlar om att fånga ungdomarna och dom är ändå inte där, hos SR, tror jag ,-)
På sjukhus och sånt borde det väl i alla fall finnas en kanal med lite äldre musik ..., förmodligen är det väl mer ålderstigna människor som ligger där.

Bert Bodin sa...

@Elisabet.
Kanske är det något i mina gener. För jag kommer ihåg att min gamla farmor gillade musik. Och var trogen tio-i-topplyssnare långt uppe i åren. Hon blev 90.

Elisabet. sa...

Men det är ju inte bara du som känner så, Bert. Jag gör det också. Och min mamma älskade Beatles. Men för den skull kan man väl förstå dom som INTE gör det; som längtar efter ungdomens melodier, utan att för den skulle se dem som bakåtsträvare :)

Bert Bodin sa...

@Elisabet.
Jag ser dem inye som bakåtsträvare. Förundrar mig bara över att de som klagar på "dunkadunka hela tiden", måste ha någon radiokanal på, som jag inte känner till.

Benved sa...

Här kommer ett tips för er som vill lyssna på en annan blandning av musik.
http://www.radionybro.se
Om ni inte tillhör utsändningsområdet går det bra att lyssna via webben.
Jag råkade få in kanalen på en av mina bilresor på 25 mellan Halland och till Öland. Alltid lika spännande, bäst är nog fredagarna då är det information om vad som händer i närområdet dvs östra småland ungefär. Många auktioner, årsmöten, kasedanser och annat kul som händer hos oss på landsbygden, blandat med g:a godingar.
God lyssning!
Eva