lördag, oktober 12, 2013

Firarlördag

En sällsamt höstvarm (Det har varit 13-14 grader idag, men ingen sol.) oktoberdag. Höstsysslor. En del utemöbler (Nä - inga loungediton. Bevare mig!) togs in för vinterförvaring.

Ny fågelrestaurang invigd, efter fiaskot med den förra. En plexiskapelse som mottogs med tvekan och som nötskrikorna (de fega storätarna) inte klarade av att landa på.


När skymningen faller förvandlas den
automatiskt till nattklubb. Ett skymningsrelä fixar lyse.




















Vi skålar också för att vi äntligen har vatten i kranen året runt. Anläggningen är fullt installerad och fungerar. Jippi! Det blir löjrom och bubbel. Det blir röding med dragonpotatis, messmörssås och kråkbärsdressad sallad.



















Och skymningen faller.




*****

6 kommentarer:

Kersti sa...

Vatten är en gudagåva. Vi har haft en grävd brunn som sinar och en borrad med dålig tillrinning och dessutom otjänligt vatten på landet. Dricksvatten hämtades i dunk på macken. För några år sedan bestämde vi att låta borra en ny brunn. Det är det bästa vi gjort. Det är magiskt med vatten som i näst intill obegränsad mängd rinner ur kranen. Drickbart och dessutom gott. Nu kan vi både spola på toa och diska. Dessutom ligger allt frostfritt så det fungerar även vintertid. Vad mer kan man begära. Så jag säger stort grattis till vintevattnet.

Bert Bodin sa...

Kersti: Tack för gratulationen. Här har vi massor med vatten från jordens inre. Men med vårt klimat är vi tvungna till elslinga, om det skulle bli för kallt, trots att ledningen ligger djupt.

iZac sa...

Och snabbt gick det att få igång det! ;)

Bert Bodin sa...

iZac: Nästan exakt ett år! Bara. :-)

Ammis sa...

Men det maste ju vara jordens fiffigaste fagelbord. Vart fick du tag i det? *impad*

Bert Bodin sa...

Ammis: Granngården säljer det. Har kampanj för trogna kunder just nu på det fågelbordet.

Vi är bara lite skrajsna för att någon hackspett ska hitta på att sabotera det, precis som med den förra futuristiska fågelmataren vi hängde upp i september.