fredag, augusti 02, 2013

Polisfråga

Vi har behov av hantverkare. En, som ska göra klart vår nya vattensanslutning, och en som ska titta till en liten läcka i vår skorsten.

Kontakt är skapad med båda sedan lång tid. De har lovat komma. En vill "göra klart jobbet den här veckan". Det var i måndags. Idag är det fredag. Vi har mejlat, ringt, SMS-at och påmint om att "den här veckan" snart är slut. Inte ett ljud. Inget svar i telefon. Ingen ursäkt. Ingen förklaring.

Den andre har lovat ringa, och vet exakt vad det gäller för jobb. Han har varit här förr.

Hantverkarskrået måste vara världsmästare på att nonchalera sina kunder.

När det gäller vattenfrågan är halva jobbet gjort och vi funderar på att byta gubbe och skicka räkning till den första. Det är väl en bra idé? Tack och lov har vi "gisslan" i form av rätt avancerad utrustning som han lämnat kvar här. Den är säkert värd många tusenlappar.

Eller kan man begära polishämtning?


*****

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja visst är det märkligt. Som om kunderna inte har annat de kanske ska göra eller åka iväg någonstans.

I vården har vi vårdgarantier som måste hållas och får patienten vänta mer än 45 min från bokad tid så har man rätt få pengarna åter.

Kommer ihåg när min jobbarkompis A skulle få hjälp med fläkten i köket. Jo då, han skulle vara där före kl 8 så hon kunde släppa in honom och hinna till jobbet och lämna på dagis. Nej då, ingen hade kommit till kl 8 trots hon påpekat att hon var tvungen vara på jobbet strax efter åtta....

Både dålig service, nonchalant och framförallt allt slappt!

Bert Bodin sa...

Turtlan: Det är precis så. Jag kan ge mig på att någon av dem ringer glatt och säger "nu är jag på väg till er", när vi är på väg någon helt annanstans. Vi har ingen avsikt att sitta här och försöka vänta ut dem.

Fattar inte hur de tänker ... Eller, det kanske de inte kan. Börjar tro det.

Anonym sa...

Det allra tråkigaste är att när hantverkaren väl kommer,så tittar han på det han ska åtgärda en stund,och säger sedan lite lakoniskt ;jag ska bara åka och hämta lite verktyg,kommer tillbaka efter lunch. :-)

Turtlan sa...

..... utan.att ange efter vilken lunch. Idag eller...?