tisdag, augusti 27, 2013

Jag tycker det är så fantastiskt ...

.. med vilken förmåga som moderaterna lyckas undvika en av de mest springande punkterna när det gäller utländska gruvbolags skövling av svenska naturtillgångar. Den att de bolag som ska gräva vårt "guld" naturligtvis ska betala för sig.

Det var helt patetiskt hur en representant för partiet i kvällens Aktuellt påpekade det viktiga i att vi "istället för att bygga järnvägar av kottar och grenar" måste ha järn och därmed gruvor. Till vilket pris som helst. Att hon sedan verkar tro att de utländska gruvfirmorna skulle donera järnet till uppbyggnad av vår infrastruktur, vittnar om en förfärande naivitet. Skrämmande!

Tänk - Jag trodde att många affärsmän tillhörde den borgerliga skaran och behärskar det där att "göra affärer". Men det är förstås så, att de tillgångar som finns i kolonierna bara är till för rovdrift. Kan det bara hålla lokalbefolkningen lugn något decennium, så kan man skjuta upp frågan om långsiktig hållbarhet.

Ty kortsikt och kvartalskapitalism är ledorden.
Är det modellen för Sverige?

Byt regering!


*****

3 kommentarer:

Cecilia N sa...

Amen!

Kattvakt sa...

Det var på Bishop som en kille tog upp den här youtubefilmen på mobilen:
http://www.youtube.com/watch?v=r6Kzx4sZC9o

Man kan ju inte säga annat än att verklighetens Fredrik gör det med stil.

Knapsu sa...

Som Bert Karlsson sa när han satt i riksdagen: "-Moderater? De skulle inte ens kunna driva en kiosk!"
När man sedan ser vad det borgerliga styret sysslat med i Stockholm så inser man ju att de inte bara är värdelösa som affärsmän, utan även maniskt besatta av att skänka bort allt gemensamt ägt till privata ägare. Oftast till bolag där de själva eller deras kompisar har intressen.