tisdag, juli 30, 2013

Våtvarmt omslag

Lätt dimma, svaga vindar och hela omgivningen under tung och mycket blöt dagg. Luften är varm, rumstemperatur rent av, när vi traskar iväg för att hämta tidningen strax efter klockan åtta.

Vi möter Ove på sin hundpromenad.
 - Jaså. Är det långpromenad?
 - Bara tidningshämtardito, svarar jag.

Skogen står tyst och tät. Bara vägens grusknaster under sulorna hörs, förutom några trumpetande rop från tranorna på den lilla myren. Kul att höra att de finns kvar. Det betyder förmodligen att de häckat och nu njuter barnledighet. Vi har inte vågat oss dit, för att inte störa.

Plockar upp tidningarna, NSD och DN, ur tidningskastet och återvänder hemåt.

(Sedan visar det sig att nyhetstorkan gjort tidningen så tunn, att vi av misstag fått med oss två ex av lokaltidningen. Det blir till att ta en biltur fram och tillbaka för att återställa det ena. Ove, som jag körde förbi igen två gånger, undrade nog vad jag hade för mig.)



Frukost. Radion sänder Ring P1 där rösträttsålder, pride-flaggning på svenska ambassaden i Moskva, och en hel del annat diskuteras.

Det blir innedag idag. Regn väntas.





*****

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Det kan jag sakna på sommarstugan, morgontidningen. Visst, brevlåda går nog att ordna men vi åker ju lite då och då så då inte läge ändra på tidningen.
Det blir att läsa på nätet istället.

Jo den där Ove undrade nog. Kanske så "- stadsbor" om er ;-)) Eller han kanske är det också...?

Bert Bodin sa...

Turtlan: Visst kan man läsa tidningen på nätet. Men jag är gammalmodig och tycker det är trevligare med papper. Faktiskt!

Ove har också varit stadsbo en gång.

Turtlan sa...

Instämmer, papperstidning ska det vara!