måndag, juli 01, 2013

Sista veckan

Första dagen i slutspurten mot semesterledighet. På fredag slår frihetens klockor och äventyren väntar. Åtminstone i en vecka. Sedan är det jobb igen.

Fantastiskt, eller hur?

Dagen har ägnats åt kunder och kunder. Port Sudan är ett av målen. Ett som jag aldrig haft förut. Och det var inget lätt ställe att ta sig till. I övrigt har det varit planering och instruktioner. Många funktioner måste lämnas över till personal, som kanske inte är de som normalt har hand om dem. Såhär på sommaren är vi på företagsavdelningen ordentligt "reducerade". I min grupp är vi två som jobbar. Istället för sex personer. Det funkar ändå.

På privatreseavdelningen, däremot, fylls butiken med reslystna.

Ett annat ställe som var fyllt till bristningsgränsen var den bank jag har i mitt kvarter. Vid lunchtid var det kö ut genom entrén. Jag slängde en blick in genom fönstren, när jag gick förbi och såg att lokalen var fullständigt proppad med folk. Och jag undrar - Vad gör folk på banken? Jag var in på en bank i april och besöket dessförinnan var ett år tidigare.

Var det sommarrea, kanske.
På sedlar?

Någon som vet?

*****

9 kommentarer:

Kattvakt sa...

Var förbi Told & Skat i Svendborg igår och där var det lika tjockt med folk, fick ta kölapp. Brände av 1 timme på det innan jag gav upp och postade allt i deras brevlåda. Inte blev jag det minsta klokare för det.

Det är väl som att försöka ringa en myndighet på måndagar?

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Och förmodligen är det människans flockbeteende som ligger bakom mycket av detta.

Anonym sa...

Bank run?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Bankrusning

Ingela sa...

De har väl ändå inga pengar på bankerna numera. Åtminstone inte på min.

Bert Bodin sa...

Ingela: Det är samma sak här. Men jag tänkte att de kanske hade fått in något restlager. :-)

Ingela sa...

:) Jag byter så fort alternativet utvecklat tjänsterna så att den duger som enda bank. När det ändå inte finns nån service på lokala kontoret finns det ju ingen anledning att ha en lokal bank. (Ja jag vet, jag surar över detta nu igen.)

Cecilia N sa...

Jag går numera mellan bankerna en gång i månaden.
Jag har en bank. Hyran ska in på ett konto på en annan bank. Som tur är så tar den andra banken kontanter. Därför börjar jag mitt ärende med att stå utanför min bank ...

Bert Bodin sa...

Cecilia N: Men du.... Du har ju uppenbarligen internet! ????

Cecilia N sa...

Men inte internetbank. Jag kan inte garantera att alla små siffror som ska skrivas hänna och dänna hamnar rätt och i rätt ordning. Det skulle stressa mig omåttligt att försöka så jag fortsätter med att betala räkningar medelst papper i kuvert.

Men just den här räkningen går det inte att göra så med.