söndag, juni 09, 2013

We have a blow-out

Olja! Vi är rika!!! Borrhålet gav resultat.

Nej - Det är bara vatten. Kratern vid vår mest undanskymda gavel (tack och lov) som gjordes redan i höstas tillsammans med borrhålet efter eget vatten ska nu snart vara ett minne blott. Idag har vattumannen varit här och kollat inför installationen.

Vårt uppdrag är nu att tömma borrhålet ett antal gånger. Det tar tid, för det är många många liter i det.

Man pumpar ur det ett par tre, fyra gånger med borrfirmans pump, för att få bort eventuellt borrslam och sand. Det ska man inte behöva använda sin egen dyra fina pump till. Detta hanns inte med innan kylan satte stopp i november, och vi har inte stressat på att få det gjort, eftersom vi inte varit här på vardagarna i vår.

Men nu bor vi i stort sett här hela sommaren och borrfirman har möjlighet att fixa det hela på vardagskvällarna. Så nu är det på gång.

Farväl till sommarvatten.
Välkommen till året-runt-vatten.


*****

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Rent friskt varten är en lyx för de flesta på vårt klot. Så även om det inte är en oljekälla så är det en rikedom som strömmar ut där.

Tänk så gott det är med vatten tänker jag också.
Måste bli skönt släpa vatten på vintern för er.

Grattis från mig :-)

Turtlan sa...

.... slippa släpa.
Ja just det.

Bert Bodin sa...

Turtlan: Ja - jag undrar vad du menar där... Egentligen! ;)

Sven Teglund sa...

Grattis! Lite avundsjuk blir man som enbart sommarvattnare!

Bert Bodin sa...

Sven: Hittills har vi faktiskt tyckt att det där med vatten på vintern har varit ett rätt överkomligt "problem". Vi har ju vatten på området och har gjort en del smarta lösningar för att det ska vara enkelt att använda. Dusch, WC, Kökskran.... allt har funnits om än i enkel form.

Men visst ska det blir skönt med vintervatten. Kan inte förnekas.