torsdag, december 20, 2012

Vad fasen ...

.. är det för fasoner? Igår jagade jag en julskinka i lagom storlek för två personer. Skinkbergen var överväldigande. Stora fyrakilosklumpar mest.

Hittade ingen lämplig. Jovisst - Det fanns mindre, när man började lyfta undan och titta längre ner i högarna, eller i någon annan hög i nästa kyl.

Men, men.... Alla var färdigakokta! "Bara att griljera", utropas glatt från plastomslaget. Vilken slöhet.

Jag vill ugnsbaka min skinka. Det har jag gjort i alla tider. Ja - eller mamma då! Aldrig tror jag att jag i mitt 63ochhalvt-åriga liv upplevt en kokt skinka i mitt hem.

Och inte ska det bli någon sådan i år heller.

Idag fann jag en. En!
Tvåkilos. Jättefin.

Den blir det.

*****

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inte nedvärdera en kokt skinka, jag är uppvuxen med att mamma kokade skinkan, griljerade den i ugnen, sen var det dags för dopp i grytan. Har själv kokat skinka i alla år men provade ugn förra året. Den blev lika god! Färdigkokt från affären går däremot bort, det är inte jul =)

Nikki

Bert Bodin sa...

Nikki: Var och en får laga sin skinka som den vill. Men jag vill bestämma över den jag själv köper. Som det nu är verkar 95% av alla skinkor redan vara "förstörda" för oss ugnsbakare. Det är det jag vänder mig emot. ;-)

Anonym sa...

Lite sent att replikera nu men vill som ändå säga att du har rätt, man vill bestämma över sin skinka! Den är ju verkligen personlig, om man nu kan uttrycka sig så =) Gjorde min i ugnen i år igen o den blev super!
God Jul!

Nikki

Bert Bodin sa...

Nikki: Precis! Jag vill bestämma själv. Självisk som jag är. ;-)