söndag, december 09, 2012

Julkul

Igår, lördag, samlades vi alla i hela företaget till årets traditionella julfest. Alltid efterlängtad, alltid uppskattad. Ett av årets höjdpunkter, helt enkelt.

Det beror förstås till stor del på att man får träffa alla dryga fyrtiotalet medarbetare på en och samma gång. Det händer bara i december. Vi är ju annars spridda på en yta som hela Götaland kan avundas oss, dvs Norrbottens län.


Några av oss samlades under eftermiddagen för ett litet förmingel på ett av stadens inneställen. Sedan följde en uppskattad föreläsning i en och en halv timme. Livet i balans. Med konkreta råd och många igenkännanden. Vi har ett stressigt jobb.

Framåt kvällskvisten hämtade en buss för färd mot okänt mål. Det blev en hyrd restaurang en liten bit utanför stan, där tomtemor (vår chef) och tomtefar (vår ekonomichef) traditionsenligt tog emot med högläsning. Det var en dikt, som sammanfattade året, med alla små roliga fadäser som inträffar i verksamheten. Fler igenkännanden, alltså.

Efter det blev det strip! Nämnda tomtar utförde den med all den koreografi som brukligt är. Av åkte tomtedräkterna till raffig musik, som snart övergick i maffig dito, när kvällens överraskning dök upp från en läktare i lokalen. Katarina Fallholm - Norrbottens operastjärna fick hela församlingen att gunga. Ståpäls för de flesta.

Sedan blev det julklappar till alla, god mat (inte julbord), mera mingel, musiktävling (jag vann med min sång) och virvlande dans till småtimmarna.

Svanskotan protesterar idag.
Men det var det värt.




*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter hur trevligt som helst. Svanskotan kommer hämta sig.
Kan inte låta bli att delge mitt jobbs julfirande. Tisdag 18.30, Libanesisk restaurang. Regionen bidrar med 100 kr/skalle. Allt utöver betalar man själv. Julklapp? Jo men visst. Den där 100-lappen.
Vi har också ett stressigt jobb. Håller vårdgarantin t ex.
/bettanbitterkax;)

Bert Bodin sa...

Bettankax: Det där var ju en förolämpning. Inte en fest.