lördag, december 29, 2012

Gomorron

Väntar på frukost.

Borta på skrivbordet står datorn med radion igång.

Ute råder kallrosa gryning.

Och nu gick vattenkokaren igång ute i köket, hör jag.

Det närmar sig.

*****

9 kommentarer:

Mian sa...

Frukost på sängen?

Bert Bodin sa...

Mian: Nej nej ...
Man får allt masa sig ut i köket.

Biggan sa...

Som jag sagt förut Bert...
Du är en poet!
Rena Haiku-dikten ju.
Ha´re gött.

Bert Bodin sa...

Biggan: Jag lovar att bjuda dig på Nobelfesten, när jag ska ta emot priset. Lovar!

Biggan sa...

Ängel!!!
Verkligen något att se fram emot.
Håller tummarna!

Leif sa...

Mitt i beckmörkret brukar jag vakna av att någon skrapar i kattens metallskål på köksgolvet. Det är Marcel som med tassen drar den tomma matskålen fram och tillbaka. Han vill ha sin frukost NU - OMEDELBART! Det är bara att pallra sig upp.

Tricket för att få maten omedelbart serverad har han lärt sig av en hund uppe i Stockholm. De håller ihop. Behövde de stödtrupper kallade de snabbt in en katt till och även en papegoja som flaxade runt och skrek. Jag lovar man blir klarvaken om Marcel inte får sin mat i tid.

Bert Bodin sa...

Leif: Du borde skriva Marcels biografi. ;-)

Cecilia N sa...

Håller med!

Leif sa...

Joru, det vore något så fler katter lär sig av Marcel. Milde himmel!

Fick ett mejl från en ägare av en 15 år gammal, klok och försynt katt som knappt jamade. Men efter ha träffat och lärt känna Marcel blev det annat ljud i skällan hos den katten. En siames har röstresurser som den inte tvekar att använda. Ett effektivt sätt att tillkalla bordsbetjäningen. Av Marcel lärde sig den gamla katten att två ggr per dag ställa sig vid sin matskål och högljutt ropa på käk morgon och kväll, 07:00 och 17:00. Det hade den aldrig gjort förut. Mat har hög prioritet hos alla katter.

När tillfälle bjuds till att de träffas är de två kattherrarna som ler & långhalm och busar på nätterna. Skulle man råka vakna och gå upp finner man aldrig på sin höjd mer än två mycket oskyldiga katter oavsett vad som står på. Ögontjänare.

Haruki Murakamis roman Kafka på stranden är en bok som man kan läsa för sin katt. Marcel gillar högläsning och rullar ihop sig i soffan, gärna i knät på någon besökande kvinna. Håller sig lugn och far inte runt för en gångs skull.