fredag, september 28, 2012

Vad hittade jag på . . .

. . när datorn trilskades så här en fredagkväll i slutet av september.

Tjaa - Jag rengjorde en av ugnarna. Nå't ska man ju göra.

Jättekul fredagsmys!

*****

3 kommentarer:

Leif sa...

Det mest miljövänliga och suveränbästa rengöringsmedlet i köket (även för spis och ugnar) är avkok från den här plantan. Mycket bra fettlösande egenskaper. Sånt kan man också experimentera med när katten är vaken mitt om natten. Koka schampo, diskmedel, osv. Katten gillar.

Marcel har i sommar helt sluppit fästingar efter att jag 1 ggr/mån har tvättat hans päls med schampot. Kan vara lyckosamma tillfälligheter men också att fästingarna helt enkelt avskyr doften av saponin. De släpper direkt om de råkar hamna i kattens päls.

Bert Bodin sa...

Leif: Hade inte tid att odla upp den där eftersom det var en akut situation med fastbränt socker. Men naturnära såpa och lite värme är också effektivt.

Leif sa...

Det gäller att vara förutseende. Jag blev förvånad över hur lätt det var att rengöra stekfat i glas med fastbrända rester. Doppade bara en disksvamp i lösningen och drog med den över fatet, skinande glasrent! Några ställen med mycket fastbrända rester fick gnuggas lite extra innan det släppte. Magiskt, nästan som i en reklamfilm.

På ön finns nu ett antal tvättnötsträd planterade som verkar klara nordiskt klimat. (I Himalya upp till 1500m's höjd). Efter ca 3-7 år beräknas de kunna ge nötter.

Att ställa om till ett miljövänligare samhälle sker inte över en natt.