onsdag, mars 28, 2012

Produktutveckling

Om Arla hittar på dumheter och inför miljövidrig plastkork på mjölkförpackningarna, så finns alternativ.

Norrmejerier har ännu den utmärkta brik-varianten. Helt återvinningsbar utan att behöva använda sax för att klippa bort misshagliga detaljer.

Häpna också över den produktutveckling som baksidestexten vittnar om.

*****
Läs mer om tetra-brik hos Norrmejerier.

9 kommentarer:

kristina sa...

Honung i literförpackning - mmm ...

Bert Bodin sa...

Kristina: Jajamän - Norrbotten. Landet som flyter av honung och lite mjölk. ;-)

majalena sa...

Mjae ja vill int ha honung me smak av YOUGHURT i mitt goda te....å ja vill int ha de dära mjölkförpackningarna me plastkorklock heller (eller rättare sagt mina fingrar protesterar)

Biggan sa...

Ur led är tiden!!!!!

thord wiman sa...

Jag VILL bli erbjuden en produkt med ett helhetstänk. Helst ska det vara ekodesign, miljötänket måste genomsyra produkten från idé till avfall. Omsorgen om och ansvaret för jordens väl och ve måste vara den övergripande färdriktningen. Den här skamliga skymningsprodukten från Arla känns som ett/två steg tillbaka liksom din nya kommentarsfunktion så enahanda, grå och trist. Skummande bubbel, klatch och brand får vi skrivare bidra med i den andra vågskålen då förstås.
Ja, du kanske förstår att skrattmåsarna äntligen anlänt Södra Dalarna. Deras otvunget, oändligt underbara fräckhet smittar ...

Bert Bodin sa...

så är det :-)

Bert sa...

Den nya/nygamla kommentarsfunktionen har jag blivit tvungen att ta tillbaka. Den du hänvisar till kunde plötsligt inte kommunicera med min blogg på ett bra sätt. Dessutom höjdes priset (för den kostade en liten slant). Men den klarade till exempel inte att publicera kommentarer som kom in via mobil.

Jag tycker ändå att den av de tre modeller som Blogger erbjuder som är snyggast är den här. Det blir annars ett trist pop-up-fönster.

Sorry thord.

Cecilia N sa...

Jag är glad att jag bor såpass långt norrut (jorå, Bert) att jag kan välja norrmejeriers produkter. (Även om jag hellre sett att NM hade Sundsvalls mejeri än att Arla har det.)

Bert sa...

Jo - Det var synd att Sundsvall hamnade i Arla-molnet.