måndag, december 26, 2011

Läxa

Så har delar av Sverige upplevt ännu en storm. De kommer ofta nuförtiden. Förmodligen är det ett tecken på klimatförändringar att vi nu upplever "konstigheter" i vädret.

Norrbotten är än en gång skonat. Som alltid, skulle jag nästan säga. Jag vet inte om jag egentligen har upplevt en riktig storm, per definition. Blåsväder - Jovisst! Men jag undrar om jag ruskats om i mer än 25 m/s någon gång i livet.

Men jag tror faktiskt att det här är bra för landets invånare. Att inse att vi inte alltid bestämmer över sakernas tillstånd kan nog ge många en något mer ödmjuk hållning till natur och miljö. Att någon gång känna sig maktlös är nog inte bara av ondo. Särskilt en gång som denna, när skador på hus och människor verkar ha varit minimala.

Kanske gör detta att vi står ännu bättre rustade nästa gång.
För det kommer fler.

*****
Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Elisabet sa...

Ja, det är jag också övertygad om. Att det kommer flera. Och att något är ..., snett i hela systemet.

Ella sa...

Det vill nog till många stormar innan svensken inser att han/hon inte råder över vädrets makter. Men jag håller med om att det är en nyttig läxa att inse hur små och kraftlösa vi är.

ab sa...

När jag var uppe vid tvåtiden i natt påstod Expressens sajt att det var +10° i Stockholm. Den temperaturen i mellandagarna kan det inte ha varit många gånger i mitt liv.