fredag, oktober 14, 2011

Påverkan

Här ser jag ett tydligt exempel hur reklam påverkar.

Hur påverkad är du?

Finn ett fel!

*****


9 kommentarer:

iZac sa...

Nja, jag anmärker nog mest på att dom gogglat fram översättningen på "skidåkningsglasögon"... ;)

Leif sa...

Vad många reklammakare egentligen vill se med sina googles.

Bert sa...

iZac: Du har helt rätt. Det är ett talande exempel på hur ett varumärke etsar sig in i hjärnan, så till den milda grad att man genomgående i hela broschyrren tror att skidglasögon heter så. Men det är ju också så att ordet goggles är ett rätt ålderdomligt ord, som en ung broschyrmakare kanske aldrig har hört.

Ingela sa...

Det kanske är såna brillor som man ska vid webbsökningar? Och goggles får en absolut att tänka på brittisk litteratur av komiskt slag från förra århundradets första halva.

Lena sa...

Fast det är lite tvetydigt vad man väljer på. Å ena sidan står det ...9 nummer ELLER helår, å andra sidan, eller rättare sagt lite längre ner står det <span>Helår 9 nummer.</span>  Fast jag ser ju inte riktigt hela annonsen.

Bert sa...

Ingela: Jag kan inte säga att jag använder ordet goggles sådär till vardags, men det händer. Kanske i mer skämtsamma sammanhang. Jag äger förstås ett par.

Men googles har jag aldrig haft.

Bert sa...

Lena: 9 nummer är helår, eftersom tidskriften av naturliga skäl inte kommer ut på sommaren. Det var googlesarna jag reagerade över. Goggles är ett vedertaget begrepp på skidglasögon. Genomgående i hela denna trycksak står det Googles. Det är alltså inte ett stavfel, utan någon reklammakare som saknar kunskap om, och förmodligen googlifierats av sökjättens allsmäktiga och överalltuppdykande varumärke.

Lena sa...

(Alltså har man inte något val, väljer man 9 nummer är det helår.)...men jag förstår vad du menar med Googlesarna. Ägnar mig åt Lingonkakan istället,  dessa allsmäktiga bär som förgyller livets alla måltider.

Bert sa...

Lena: Jag förstår vad du menar. Men det stod något mer där angående detta med 9 nr eller helår, som jag glömt. Tyvärr slängde jag också hela den glättiga trycksaken, så jag kan inte berätta hur det egentligen var.