torsdag, september 29, 2011

Privatspanare Bodin. Eller " En känsla av overklighet II "

Jag kan inte riktigt släppa att jag blivit utsatt för bedrägeri, genom att någon utnyttjat mitt betalkort i England.

Alltså börjar jag nagelfara fakturan som jag fått från mitt kortföretag. Där kan man faktiskt utläsa både det ena och det andra. Tar man dessutom hjälp från Google, Linked In, och Facebook, så får man fler ledtrådar.

Ett par av posterna visar märkligt nog att bedragaren bett två kända indrivningsföretag om hjälp och fått betala en del för det; över 8000 kronor. Dessutom har han flugit från Otopeni (Rumänien) till Dublin och från Dublin till London för sammanlagt 5500 kronor, den 13 september. Bokningsnumret syns också på fakturan. Men tyvärr kan jag inte få upp det i vårt system på grund av sekretess. Men det borde kunna ge polisen ledtrådar. Jag ser också vad han heter. Och det finns ett par sådana personer på FB, men bara tre stycken.

Med tanke på alla färjetransporter han köpt och att han varit i kontakt med fordonsregistreringsmyndigheter i två "boroughs" i närheten av London, börjar jag ana att det här handlar om fordonsaffärer. Smuggling kanske.

Spänningen stiger...

*****

6 kommentarer:

Elisabet sa...

Gud, så spännande! Sånt där gillar jag ,-)) (Spaning, alltså). När min moped stals i Ystad, då började min jakt. Och det kan jag säga dig, hade jag träffat på tjuven, hade jag tagit fram rottingen bums.

Mian sa...

Jag är helt grym på privatspaning, jag vill också vara med!!

Maja sa...

Wow! Vad spännande. Kanske nystar du upp en internationell liga?

Turtlan sa...

Om den kortbedragaren bara hade vetat vems kort han kapade så hade han nog valt någon annans kort.... Det kan bli the bitter end för honom!

Snart sitter han bakom lås och bom.

Bert sa...

Elisabet, Maja och Turtlan: Tar inte kortbolaget och polisen mina tips på allvar så vet jag inte...

Men jag hoppas de är kloka.

Bert sa...

<span>Elisabet, Maja och Turtlan: Tar inte kortbolaget och polisen mina tips på allvar så vet jag inte...  
 
Men jag hoppas de är kloka.</span>