fredag, augusti 05, 2011

Ursäkta, men jag tror att det är vi ...

.. som är skuld till att Arktis beslutat göra en framstöt mitt i semestern. I natt hade Pajala -3 (Minus tre, alltså)!!!

Orten ligger i Norrbotten, alltså samma landskap där vi själva residerar. Men vi hade faktiskt 15,1 grader varmare, när det var som kyligast i natt, så jag ska väl inte klaga.

Men jag tror ändå att vi ställt till det.

Igår hade vi stadsdag. Vi vimlade omkring och gjorde nödvändiga ärenden. Akut tandläkare (som jag nu har stående invitation att besöka i hennes stuga, som ligger på vår närmast belägna kajaktillgängliga ö), samt ett visserligen inte akut, men ändå behövligt frisörsbesök, där en av mina kunder satt i stolen intill och berättade om öden och äventyr som hon varit med om på de tjänsteresor vi hjälpt henne med.

Dessutom besök hos gamla mor på äldreboendet. Hon hade inte tid med mig, eftersom jag kom mitt i fikat.

Lulstan yrar av kalas. Folk, folk, folk. Överallt. Vi försökte snabbt samla ihop styrkorna och gav oss efter en god lunch iväg på slutattacken med våra handlingslistor för att komma iväg från kaoset så snart som möjligt.

Det var där det sket sig.

Vår nya tjusiga altan ligger i brakande solsken i stort sett från halv elva på förmiddagen till klockan 22. Det har varit heta dagar utan skydd, vilket har gjort att vi fått sitta på den gamla taktäckta patio syd. På Clas Ohlsson såg vi frälsningen. Ett solsegel! Sagt och gjort. Inköpt utan att det stod på listan.

Det var nog att utmana ödet. Även om solen skiner som besatt även idag, så är det nog så att vi vill sitta mitt i solskenet. Skuggan är för kall.

Men nu när jag tänker efter, så köpte vi nog solseglet i avsikt att använda det som regnskydd.

Hör ni det, makterna?
REGNSKYDD!!!


*****

4 kommentarer:

ellem sa...

Ja, det gäller att tänka efter före!
Lite vanskligt med såna där arr som i Luleå. Min man skulle åka buss till Luleå igår och chauffören hittade inte till busstationen så han frågade om nån av passagerarna visste hur han skulle köra.

Bert sa...

ellem: Jag kan berätta att jag hade lite svårt att hitta hem. Stan är fullständigt spärrad när man kommer från norr. Man får köra runt och komma in från söder. Och vissa bussar från Umeå-hållet går först till universitetet och sedan in mot stan och då kommer man från norr.

Jan S sa...

Påminner om när vi köpte solskärmar i Val dÌsere efter en solig dag i backen.
Efter det såg vi aldrig solen och vi undrade hur vi kunnat vara så dumma att utmana ödet på ett sådant flagrant sätt....

Bert sa...

Jan S: Haha - Jo, det där minns man ju. Var det två dagars skidåkning på 14 dagars vistelse, eller något sådant.