lördag, mars 05, 2011

En rejäl köttbit ...

.. istället för någon mesig kyckling, eller lam lax. Så blev det ikväll.

Långmarinerad, grillad ryggbiff, på morotscurry och ugnsrostade sockerärter och druvspäckad purjo.

Det var ett experiment.
Ett mycket lyckat sådant.

Och vinet...! Mmmmmmmmup.

Nu blir det marängsviss.

*****

2 kommentarer:

Maja sa...

Låter smarrigt. Hur lyder receptet på morotscurryn? Vi är begåvade med en köttmästare i familjen och har nöjet att få äta ekologiskt gårdskött, hängmörat, så vi har blivit lite bortskämda med det bästa av det bästa. Inte mycket annat duger.

Bert sa...

Maja: Tre rätt stora morötter kokades mjuka och kördes sedan i matberedare till lagom konsistens. Grädde tillsattes i lagom mängd och 2 tsk currypasta. En halv lime pressades också i.Liksom en pressad vitlöksklyfta.

Mitt eget påhitt. Och mycket godare än jag kunde ana. Det blir fler gånger.