onsdag, februari 16, 2011

Varför

Varför gör jag en förändring av bloggen? Sven frågar i en kommentar i förra inlägget. Han har lite svårt för det bruna!? Men meningen är att det ska vara gråvinrött, om det nu finns en sådan färg. Hur ser det ut hos dig?

Den enkla anledningen är att jag var less. Jag behärskar inte all teknik för att justera den gamla bloggen som jag vill. Sen vet jag inte om jag klarar det med den nya heller.

På jobbet sköter jag en intern blogg (Nix pix - Den får du inte läsa.) som är gjord i "nya Blogger", och jag märker där att det går att göra mer på ett enklare sätt.

Jag hoppas också att bilder ska exponeras på ett snyggare sätt och i större format i fortsättningen.

Min förhoppning är att du ska trivas med det nya. Synpunkter är välkomna.

*****

10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Visst är den annorlunda nu, mot för igår? Var det verkligen brunt här igår? Ja, ja, det spelar ingen roll.

Jag läser här ändå.

Elisabet. sa...

Men jättesnyggt med ramen runt dina bilder ..., super!

Ingela sa...

Jag gjorde en hemsidesliknande grej i Wordpress tidigare i år och höll på att bli galen. Det finns ju massor av fina mallar men fort måste man börja koda om man ska få det som man vill. Nä, jag föredrar också nya Blogger.

Cecilia N sa...

Trevligare med den här bruna färgen än som det såg ut häromdan. Den turkosa färgen är härlig.

Knapsu sa...

Men,men nu har du ju tagit bort "Veckans citat" eller vad det nu hette.
Det ville jag ju ha kvar.

Av förståeliga skäl.
:-)

Bert sa...

Elisabet: Ja - du har ju smak, så jag rättar mig efter dig. ;-)
Ingela: Jag har också varit inne och gluttat på Wordpress, men gått tillbaka till Blogger.
Cecilia N: Tack Cecilia.

Bert sa...

Knapsu: Jag förstår din starka indignation. Men du har ju inte betalt räkningarna jag skickat till dig. ;-)

Monet sa...

Generellt sett gäller att det alltid är mycket svårare att läsa "negativ text", alltså inte innehållet:-) utan vit text mot mörk bakgrund. Det finns vetenskapligt studier på hur ögat och hjärnan uppfattar detta och det är därför insatta reklambyråer aldrig använder det.

Nu tycker jag det funkar bra på din blogg men det är nog för att texten är hyfsat stor och bakgrunden inte alltför mörk. Annars ser det bra ut men som den bildmänniska jag är gillar jag ju förstås när det är mera bild än text. Oftast.

Bert sa...

Monet: Tack för dina synpunkter. Jo - Jag är också lite emot ljusa bokstäver på mörk bakgrund. Därför har jag lättat upp bakgrunden och minskat vitheten i bokstäverna.

Det är möjligt att jag ljusar upp bakgrunden ännu mer, så att jag kan lägga svart text. Men då blir ju den här bloggen som alla andra, och framförallt var det ju då nästan ingen idé att jag gjorde om. :)

Sven Teglund sa...

Jag förstår Bert. Ibland vill man gör om. MIn brorsa håller på att renovera trappen i huset, byta spaljén. Så är det här i livet, man vill förnya. Och jag tycker att den här bakgrundsfärgen (alltså den som ligger bakom texten) är mycket bättre, inte lika brun, jag tror att den drar mot grått.. och ramen runt bilderna lyfter fram dem på ett bra sätt.

Men som du vet så målar jag och därför är jag som många konstnärer nästan allergiska mot färg i vardagen. Jag är oftast klädd helt i svart och mina väggar hemma är alltid vita. Om jag har kläder med två färger på mig och dom inte är i balans kan jag inte gå ut. Så det slutar med att jag har svart på mig, ev. en vit skjorta.

När jag gjorde om min blogg för några år sedan (även Jag!) så började jag med färg men sedan tonades allt ner tills det blev vitt, med en liten grå nyans... på sidoramen...:)

Så mig ska du inte lyssna på!