onsdag, november 24, 2010

Kampen går vidare II

Skammen breder ut sig. Och Ögonblick i norr kliver upp på barrikaderna ännu en gång, för att försvara julens traditioner. Rädda världen från uppenbara klavertramp. För att inte säga ren intelligensbrist.

Härom veckan presenterade jag ett antal flagranta felaktigheter i samband med krämarnas försök att sälja på oss så mycket som möjligt. Till exempel vill de nu att vi ska fira både sjunde och åttonde advent. Förmodligen för att de ska kunna starta julhandeln redan efter sommarsemestern de kommande åren.

Nu är det dags för nästa steg på månglarnas agenda.

De nästan fjäderlätta, skimrande och sfäriska julprydnader som varje intelligent människa benämner "pumlor", chikaneras även i år och degraderas till j*l*g*a*s*u*o*! (Jag skriver inte ut ordet i onödan, men det slutar på ...kulor.)

En kula är en rund massiv kropp. Om den är något så när stor, kommer den att ge granen ett ganska visset utseende på grund av den tyngd, som belastar den gren varpå kulan hänges. Ledsna granar är inte kul(!), kan man säga.

Att se den glädje en grankvist visar genom att glatt fjädra tillbaka till ett lätt och elegant uppåtsträvande läge, när man hänger dit en pumla, kan få en tårögd.

Nu tänker julkapitalisterna pungslå oss genom att introducera ännu en definition av kula. Visserligen inte julgrans- men väl julkula!

Studera denna bild. Den säger väl allt om intelligensen hos krämaren. De bör tas om hand. Sluten anstalt i ett antal år, samt tvångs- anslutning till Pumlans vänner.

Jag manar samtidigt till kamp.
Rusta för broschyrbränning!

*****

Inga kommentarer: