lördag, juli 10, 2010

Skitjobb, bastu och mat

Dags att ta itu med skitjobbet att förbereda för filterbytet i avloppsanläggningen. Det som enligt tillverkaren skulle vara så enkelt. Det gick rätt snabbt ändå, även om det inte var helt okomplicerat. Ett antal hinkar med något leca-liknande material som skulle skottas upp ur anläggningens innandöme. Plus ett antal rör, små distanser, och andra prylar, som tydligen normalt ingår i en sådan anläggning, trots att det inte står ett enda ord om det i handledningen. Bruksanvisningar verkar vara ett väldigt svårt kapitel, till och med för mackapärkonstruktörer.

Nåväl. Sammanlagt tre timmars jobb, berättigar till bastu. Avloppsbrunnar är inte särskilt fräscha, även om det arbete vi sysslat med bara bestått av ett slutsteg i reningsprocessen. Ingen besvärande lukt. Bara lite läbbigt. Nu är det bara att ringa traktorfarbrorn, som lovat hjälpa oss att få den nya filterinsatsen på plats. Det får bli någon kväll till veckan.

Som daggiga nyponrosor steg vi ut från bastun och fann att solen gjorde tappra försök att tränga igenom molnen. Och vips var de försvunna. Lagom till löjromssnittarna med bubbelvin ute på terassen, sken solen som besatt. Vi bara njöt.

Den röksaltsgrillade laxen med rostade serranoknyten, limemarinerad mango, spenatcremefraiche och belugalinser, blev en utmärkt avslutning på dagen. Förutom desserten förstås.

En bra sommardag går mot sitt slut.






*****

Inga kommentarer: