söndag, januari 03, 2010

Nitlott

Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva min ilska. Uppgivenhet är enkelt. Att helt enkelt strunta i att vara arg. Men det känns inte bra.

Alltså föredrar jag att vara arg på Naturvårdsverket, regeringen och kungen. Inget dåligt gäng, alltså. Eller rättare sagt - jo i det här fallet ett rätt fult dito. Naturvårdsverket har kanske den mest otacksamma rollen, nämligen att lyda order och genomföra det som regeringen och kungen är skyldiga till. Hetsjakt. På varg.

Hur fullständigt fel ska de skyldiga ha för att skämmas? Hur okunnig får man vara, som regering, eller för den delen kung. Tydligen kan nivån vara rätt låg på makthavare.

Den nu igångsatta vargjakten - den första sedan 60-talet - är en total skam för svensk naturvård. Jag är glad att Svenska Naturskyddsföreningen lämnat in en anmälan till EU-kommissionen. Förhoppningen är förstås från deras och min sida, att Sverige får skämmas ögonen ur sig. I det här sammanhanget är vi inte värda annat än en nitlott där. Och då har vi även tappat anseende vad gäller att vara föregångare i miljöfrågor. Som regeringen påstår att Sverige är.

10000 (12000 enl. vissa källor) jägare vädrade blod och hjältestatus och ansökte om tillstånd att jaga 27 vargar.
9973 (11973) av dem drog en nitlott, och lägger ett löjets skimmer över jägarkåren.

Det är den största vinsten.

*****


Skriv på mot hetsjakten på varg.

Läs mer hos Svenska Naturskyddsföreningen.

Läs ännu mer i DN.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: