söndag, maj 31, 2009

Märkeliga saker hända

Idag var jag med om något som jag aldrig upplevt förut. Förmiddagen var behagligt varm, cirka 22-23 grader, och vi kunde jobba med att röja stranden inför sommaren. Vinterns is har misshandlat vår lilla strandsträcka extra hårt i år. Djupa hålor har bildats. Stora mängder vass har flutit iland. Och hela Rånlandets fallna löv verkar ha spolats iland hos oss och bildat en tät och tjock matta över den lilla sandstranden.


Det var ett styvt jobb att fixa det. Men resultatet blev ganska bra. Nu gäller det bara att hålla efter.

När vi var klara var det dags för elvakaffet. Det vill säga det kaffe som serveras kl 12.30 ungefär. Så blir det alltid hos oss.

Ute på altanen satt vi. Plötsligt gick solen i moln och en iskall vind drog in. Snabbt sjönk temperaturen till ungefär 18 grader och med den kalla vinden blev det nästan otrevligt att sitta kvar. Men vi är ju härdade, så vi stod ut. När kaffet var avdukat och vi skulle ta itu med fler uppgifter märkte vi hur vinden tilltog. Det ruskade ordentligt i träden.

Men det märkliga var att det nu kändes som att stå i en fön. På 30 - 40 minuter steg temperaturen 12 grader! Det blev närmare 30 och till och med lite däröver. Det var bara att ställa in alla jobbaktiviteter och sätta sig i skuggan och slappa. Inte så dumt det heller.

Tolv grader på 40 minuter. Det måste vara rekord för min del. Jag kan inte minnas någon liknande händelse i mitt innehållsrika liv.
Tur att man har välisolerad stuga!

Kan du?

*****


Andra bloggar om:

Inga kommentarer: