tisdag, april 07, 2009

Jag vet vad du gjorde...

.. idag klockan 11.45. Du stressade.

Du stressade så till den milda grad, att det gav utslag i en forskningsrapport. Varför det? Jag har ingen förklaring. Det ljusnar heller inte så mycket i den artikel i The Daily Telegraph, där det berättas om detta fenomen. Vi stressar mest runt klockan kvart i tolv. På tisdagar!

Men teorier finns. Jag tror personligen på att vi släpar oss genom måndagen som ett nödvändigt ont. Lite slöa efter helgens brusande aktiviteter. På tisdag förmiddag börjar vi inse att veckan snart är slut och nu gäller det att sätta fart, om allt ska hinnas med innan nästa helgfrid infinner sig.

Intressant det där med massornas beteende. Det finns ett tydligt drag av kuslighet i detta. Mänskligheten - åtminstone den västerländska - reagerar som en organism. Den sover, den jobbar, den firar och den stressar i en jämn rörelse genom alla dess små beståndsdelar, bland andra du själv. Ungefär som att vi gör vågen på idrottsarenan.

Men det finns också andra häpnadsväckande mönster. Av alla veckans dagar har jag flest besök på min blogg på måndagar. Och fredagar. Alltså i anslutning till helgen. Av dygnets timmar är det timmarna mellan 22 och midnatt som lockar mest, oavsett dag.

En annan lustig iakttagelse är att - måndag till fredag - flockas besökare i större antal även mellan klockan elva och tolv på dagen. En liten våg kan iakttas.

Och gissa vad? Den allra största förmiddagsvågen inträffar..... Just det. Klockan 11.45. Typ.
På tisdagar!
- - -

(PS. Själv är jag lite av en avfälling i sammanhanget.
Jag åtnjöt nämligen en god sushilunch med god vän
just vid den tidpunkten idag. Den var precis avklarad.

- Kom upp och titta på mitt nya kontor,
så kan vi ta kaffet där, sade hon
exakt kvart i tolv.)


*****


Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: