tisdag, februari 03, 2009

Nä! Sorry - Det blir inget.

Ibland blir jag fascinerad av till synes triviala ting, som råkar komma i min väg. Ett sådant är det "fantastiska erbjudandet", som då och då dyker ner i min brevlåda. Ibland adresserat till Bert Bodin. Andra gånger till Herr Bert Bodin, eller Högt ärade Bert Bodin.

Inne i följebrevet blir tonen oftast familjär.
"Bert. Nu har du tidernas chans. Den vill du väl inte missa?"

Kuvertet är fyllt med en förvirrande samling papper. Bjärta färger. Glättat och oglättat. Små flärpar, som fälls ut. Pilar, stansningar, svarskuvert, fukta här, klistra där, allt du behöver göra, extra chans, gör så här.

Jag vet inte om jag är korkad. Men alla instruktioner, alla små klisterlappar, all text hit och dit och alla "du får allt detta + detta + ett exklusivt bordsur som projicerar tiden på väggen med laser", blir för mycket. Till slut fattar jag inget alls.

Det jag fängslas av är att det någonstans sitter en människa, kanske fler, och funderar ut hur den där trycksaken skall se ut. Ursäkta mig - men det måste finnas en rejäl samling adhd-diagnoser inom den yrkeskåren. Alternativt är det understimulerade grafiska formgivare, djupt nerdrogade på grund av depression, som efter år av uppdragsbrist plötsligt, under ett kokainrus får en uppgift på bordet. Och går igång. I hundrasjutti. Eller mer.

Ledsen, grabbar och tjejer.
Innan jag satt mig in i budskapet på alla era fina flikar och lösa lappar har jag ledsnat.

Returpappersinsamlingen nästa.

*****


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: