söndag, oktober 05, 2008

Söndag

Jaha! Vad hittar man på en oktobersöndag i stan med lite halvdassigt väder. Efter invigningsfest i torsdags, inflyttningsfest och stand-up i fredags och middag hos spansk-irländare på lördag kväll känns helgen rätt fullmatad.
- Vad skönt med en lat dag. Vi gör ingenting, hörde jag den andra hälften av hushållet säga igår.
Jag höll med. En helt blank dag att göra ingenting på. Härligt!

Så nu har jag bara fixat frukost, jagat morgontidningen som inte låg i lådan*), läst samma tidning från pärm till pärm utom söndagsbilagan, dukat bort frukosten, laddat diskmaskinen och satt igång en matbrödsdeg.
- Bert. Kan du hjälpa mig. Jag tänkte vi skulle byta gardiner i köket.

Ingenting betyder ingenting längre.
*****


*) Nästan alla gånger när vi varit hemma i stan har söndagstidningen saknats i brevlådan. När vi däremot kommer från stugan en söndagskväll, eller en måndagsmorgon så har den alltid prydligt legat instoppad i lådan och väntat. Vi har loftgång och det har hänt att tidningsbudet bara slänger in tidningarna i trapphuset, så att man får jaga rätt på sitt exemplar där. I morgonrock och tofflor öppnade jag därför dörren ut mot höstkylan igen för att traska iväg. När dörren var halvvägs öppen sträcks en hand med tidningen runt dörren och halvsekunden efteråt ett huvud med ett stort leende.
- Varsågod. Gomorron. Här kommer tidningen.
Vilken service!

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: