lördag, september 13, 2008

Septemberlördag

Tänk att vi äntligen begåvats med ett högtryck värt namnet. I mer än en vecka har det parkerat över norra Norrlands kust, inland och fjälltrakter. Solen har flödat. Vindarna varit måttliga. Denna nåd gavs oss inte under hela augusti. Ej heller i juli eller juni.

Men det har blivit höst. Hur mycket solen än skiner är det så. På bara en vecka har naturen tagit färg av något annat än grönt. Gult, rött, guld och koppar.

Vi drog ut på sälspaning idag. Havet låg lugnt och fint. Tänkte oss en kortare tur. Ute på fjärden drog en sugande dyning som kajakerna surfade fint på. Lugnt och fint. Vi hann inte särskilt långt, förrän jag hör ett brusande ljud bortifrån horisonten. 10 minuter senare var havet rätt upprört, med vita vågkammar. Det är normalt inga problem, om det inte vore för kombinationen vita gäss och kraftig dyning. Det blev inte njutbart längre.

Vi beslutar vända hemåt igen i motvind och krabb sjö. Sälarna såg vi inte skymten av. Och givetvis lugnade havet ner sig, så snart vi närmade oss hemmastranden.

Nåja - Vi fick en bra tur i alla fall. Den berättigade sedan till skön bastu och en god middag.

Så blev vår lördag.

Hur blev din?


...givetvis lugnade havet ner sig, så snart vi närmade oss hemmastranden.


*****


Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: