fredag, augusti 29, 2008

Vinnaren tar allt.

Spänningen låg under ytan. Sedan före sommaren har vi vetat att en av våra största kunder utvärderar vårt samarbete. Ny upphandling har gjorts. Trots att jag fick min fasta anställning för ett tag sedan, har oron funnits. Skulle kunden stanna kvar. Skulle mitt jobb finnas till, på allvar?

Igår fick vi plötsligt veta att beslutet skulle tas idag. Vi hade mycket att göra under dagen. Rätt stressigt faktiskt. Många akutfall. Det jobbades under tystnad.
- Nu vill jag veta, sade S, redan efter lunch.

Tiden går, och inget hörs. Kvart över tre ringer VD, som är på resa. Nej - hon vet heller inte besked, men berättar att ett mejl ligger i hennes dator. Ett mejl där svaret finns. I har lösen och får i uppgift att läsa mejlet. Hon smyger in på sitt rum uppenbart nervös. Kontoret blir fullständigt tyst, förutom hos T, som har fått besök av kunder.

Ett skrik. Tumult. Några rusar upp från stolarna och in i I:s rum. Indiandans och glädjerop. Ja! Vi tog det. Anbudet gick till oss. Med ensamrätt. Hurraaaaaaaaah. Spänningen släpper. Kunderna undrar vad vi håller på med, men får veta vad det handlar om.

Vilken lättnad. Hade det inte gått vår väg hade det blivit tal om personalminskningar.

Skumpan åker fram efter stängningsdags.

På måndag blir det ännu roligare att gå till jobbet.
*****

Inga kommentarer: