lördag, juni 07, 2008

Vad är väl enklare

Inte kan man bli arg när göken väcker en. Genom det öppna fönstret ovanför min huvudgärd (Fint ord, va?) koko-ar den glatt. Klockan är kvart i sex. Himla bra med naturlig väckarklocka, för snart börjar ju Naturmorgon i P1, och det måste man ju höra varje lördag. Skönt att ligga kvar i sängen och höra fältreportern sträva på där ute i någon avlägsen skog, på någon myr, eller på ett vindpinat fjäll.

Men idag kommer rapporterna från närbelägna Brändön här i Luleå skärgård. Intressanta historiska fakta blandas med ögonblicksskildringar. Man lär sig mycket.

Emellanåt slumrar jag till, mellan inslagen.

Nyheterna berättar om återfunna dykare öster om Bali. Strömdrivna till öde ö. Och den svenska polisen sänder beundrande tankar till New York-kollegerna och vill strunta i småbrotten och istället jaga stora bovar.

Har de redan glömt, att det var just småbrotten som NYPD tog itu med för inte så länge sedan. Nolltolerans gällde. Och konsekvenserna blev att storboveriet minskat rejält. Den svenska polisen vill tydligen börja i andra änden. Kanske ger det högre hjältestatus.

---

Nu vaknar huset och frukosten väntar en trappa ner.

*****


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: