söndag, maj 04, 2008

Imorgon är en annan dal...

.. sjöng vi på allsången i fredagskväll, på Christer Björkmanskt vis. Eller sjöng, var väl att ta i. Nej, vi sjöng inte ett dugg. Vi bara tänkte lite högt. Eller vi?.... Nej jag tänkte.

Så blev det i alla fall; en annan dal blev målet för lördagen. En av mina favoritdalar. Geargevággi.

Vi vaknar till strålande sol bakom rullgardinen. Vindstilla. En ordentlig skidåkarfrukost åker fram på bordet och ner i magarna. Vi kommer iväg vid 10-tiden.

Det är strängt uppför i början. Jobbigt och svettigt. En bit uppe på höjd planar det ut, men det är segt uppförslut hela vägen. Snön har lagt lite märkligt i år och det finns stora snöfria ytor på sina ställen, medan snön ligger mer än meterdjup, ja flera meter djup på andra.

En barfläck får bli vårt fikaställe, men jag tar en extratur ännu längre in i dalen för att fotografera. Här råder vinter, även om våren gör sig synlig. Jokken försöker bryta fram och glittrar i solen. Det porlar lite här och där under snön. En fjällvråk spanar efter byte längs fjällväggen ovanför. Ett snöskred dånar ner från en klippbrant högt ovanför oss och verkar aldrig vilja ta slut.


På vår återfärd får vi belöning för allt vårt svettiga strävande upp i dalgången. I behagligt medlut glider vi hemåt kilometer, efter kilometer. Blossande kinder trots solfaktor 25 eller mer och nöjda med dagen. En bastu, en öl i sen eftermiddagssol på farstubron. Lite snack och berättelser med och från övriga gäster. Det är livet.

Att vi sedan fick en middag bestående av Laphroaigkryddad älgcarpaccio, med hjortronsyltad shiitake, ingefära, hyvlad parmesan, rostade pinjenötter och lakritsbalsamico, som förrätt, följd av halstrad röding med blomkåls- och palsternackspuré, med ärtskott, fänkål och citronsky, gjorde inte livet sämre.

En bra avslutning på en bra dag.

Somnade ovaggad.

Jovisst ja... glömde. Vi åt hjortronbavaroise med vit chokladmousse till efterrätt.



*****



Här finns sommarbilder från Geargevaggi. Fascinerade dal.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: