lördag, oktober 20, 2007

Inte en chans

Jag har blivit utmanad av Studiomannen. Och han har väntat och väntat och väntat. Varit inne och gluttat här i bloggen och förmodligen tänkt: "Va - Skall han inte komma till skott någon gång?"

Så nu tycker jag det är dags. Åtta saker jag inte ger en chans. Det är temat.

Nu kör jag.
  • Per Gessle. En fyrtiplus:are med en röst som en tolvåring, med målbrottsbesvär och texter, som fängslar halva sveriges befolkning. Alltså inte mig! Jag är inte åtta år.
  • Fundamentalister och missionärer. Åsiktsterrorister som förstört massor av urbefolkningar världen runt, utan att ta något som helst ansvar för följderna.
  • Ägg. Företrädesvis kokta. Hur någon kan sitta och njuta vid ett frukostbord, där det luktar gammal fis, har jag mycket svårt att förstå.
  • Giriga direktörer. Att anse att man gör rätt för hundratals miljoner per år, måste bara vara en sjukdom. Elefantiasis, eller något liknande. Egentligen är dessa människor mycket, mycket små, och behöver hjälp. Bara inte av den allmänna sjukvården. Låt dem betala själva!
  • Kvällspressen. Gör sig bäst otryckt och opublicerad. Men de är utgivarna för dumma för att förstå. Att någon köper och läser skiten är ännu svårare att begripa.
  • Sverigedemokrater och liknande. Här behövs inte ens en motivering. Möjligen att de ger ointelligensen ett ansikte. Eller är det en sjukdom?
  • Curlingföräldrar. Ett barn, som aldrig får uppleva besvikelse, eller tristess, blir en halv människa. Skyll er själva!
  • Kommersiell radio och TV. De som inte betalar TV-licens tror att denna typ av media är gratis. Haha! Enfalden i sin prydno. Kan jämställas med kvällspressläsare.
Oj, oj.... Måste man begränsa sig till åtta? Okej - Annars hade jag kunnat provocera mycket, mycket mer. Snöskoterälskare, tjuvjägare, kvinnomisshandlare, radikalfeminister, BMW-förare, mördarcyklister, kunskapsföraktare med flera, med flera, med flera.......... Och säkert kommer jag att komma på någon riktigt chanslös företeelse, så snart jag har tryckt på sändknappen. Men då lovar jag återkomma.

Jag utmanar ingen annan. Men den som känner sig manad får gärna hoppa på tåget.

Nu ser jag istället fram emot saftiga kommentarer.

*****

Inga kommentarer: