lördag, augusti 25, 2007

Inte

Skönt att det regnar. Då slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte kapar ved, plockar bär, eller röjer sly. Att bara hämningslöst kunna ägna sig åt att sjunka ner i en soffa och läsa, fika, titta på friidrotts-VM, äta eller sova en blund, mitt på dagen. Konstatera att Luther är upptagen på annat håll.

Fast då var det ju det där gamla tvättstället som skulle in till återvinningen, eftersom vi lika måste åka in och handla. Och hade jag inte lovat fixa desserten till morgondagens surströmmingsfest? Jo, bestämt hade jag det.

Så det blir färd till Råneå. Lingonkakebakning efter det och sedan kokas sylt på de bär som inte gick åt till kakan. Visst ja! Jag hade ju tänkt "städa" tulikiivin*). Ta ut plåtarna och dammsuga hela innanmätet innan hösten sätter igång på allvar. Lika bra att sätta igång direkt. Nu har man ju gjort det ett par gånger, så det bör gå galant.

Tänk aldrig så! Jag bedrar mig. Storligen! En och en halv svettig timme senare, då jag brottats med de tunga plåtarna, som ändå vägrade att komma på plats ordentligt, och med värkande knän, ger jag upp. Det fick bli som det blev. Rensat från aska i alla fall. Plåtarna på ungefär de platser där de skall stå. Puh!

Dusch! Skönt. Men varför är det så blött under tvättstället? Va! Läckage. Nej! Inte det också. Jodå. Rörmokartakterna får tas fram. En packning har tydligen kommit lite på sniskan efter tvättställsbytet i förra veckan. Slarvig rörmokare. Tror jag skall dra av en timmes arbetstid innan jag betalar hans faktura. Efter många om och men får jag packningen på plats.

Nu då! Nyduschad. En lugn och stilla CD i spelaren. Pergolesis Stabat Mater. En stund med bloggen. Utsikt över viken. Regnet har upphört och blå fläckar syns på himlen. Vindstilla. En skrakhona med ungar gör små, små fina svallvågor, där de sakta simmar fram. Kanske får man en drink om en stund. Det är inte min dag i köket.

Undrar hur söndagen blir?

*****


*)Detta är den 1-tonskamin i täljsten, som ger oss så god och fin värme under årets kalla månader.

Inga kommentarer: