lördag, maj 19, 2007

Höst

Ute är det halv storm. Regn, vått, mörkt. Skall detta kallas vår? Inga löv syns ännu. Tack och lov sjunger fåglarna, annars skulle man börja tro att man är i oktober istället för maj.

Vår strand är helt ödelagd ser vi nu. Förra helgen låg ännu landkallen tjock. Vinterns hissande med vattenståndet på grund av alla märkliga sydliga stormar, har verkligen ställt till det.

Isen har schaktat upp stora vallar av sand och vattenväxter, dragit med sig söndermosade grenar och annat från strandvegetationen och kräkts upp allt som en gråbrun massa. Stranden ser ut som en dåligt plöjd potatisåker. Eller nästan som om moderna skogsmaskiner gått fram där. Mycket jobb ligger framför oss, om vi skall få någon ordning där i sommar.

Igår var det sol och fint. Men det var den enda dagen på länge. Jag vet inte när jag upplevt maken till aprilväder, så här sent på säsongen.

Ikväll hade jag tänkt laga något vårlätt till middag.
Det får nog bli en bastant gryta istället.

Sedan får vi väl sätta oss och berätta spökhistorier för varandra, medan vi lyssnar på vindens knak i husgavlarna och tjutet i skorstenen.

Det måste vara regeringens fel.

*****

Inga kommentarer: