torsdag, april 05, 2007

Schläpp!

Det stormar, ja det är till och med orkan i fjällvärlden. Vi här vid norrbottenskusten är dock förskonade. Idag har vi haft en blandad dag med riktigt aprilväder. Eftermiddagen bjöd däremot på svaga vindar och sol.

Eftersom jag sitter ute i stugan (åkte hit igår) har jag inte kunnat blogga förrän nu efter klockan 19, då mitt trådlösa abonnemang är gratis. Har ingen lust att pröjsa 15 kronor per megabyte. Bara att ladda hem en tidningssida kostar 30-40 spänn.

Tyvärr har jag inte kunna njuta av dagen på det sätt jag ville. Vinterns andra förkylning har slagit till, troligen hemförd från universitetet med sambon. Så nu har vi rena sanatorieverksamheten här. Jag har legat i stort sett hela dagen i rätt häftig feber och frossa. Det började igår. Men jag som inte brukar vara förkyld mer än vart femte år, ser nu fram emot minst tio år av hälsa.

Moderskapet, som skulle hämtas hit idag, fick allt stanna hemma i stan. Hon ville inte bli smittad. Avvaktar därför till imorgon.

Emellanåt har jag ägnat mig åt min bok (se "På sängbordet"!) och skall försöka hålla mig vaken för att se Planet Earth ikväll. Missade förra avsnittet. Det lär vara en av de mest genomarbetade naturfilmsserier som gjorts. BBC producerar, vilket brukar borga för kvalitet.

Lugnet råder för övrigt i området. Ett bedrägligt sådant. Bara två grannar har dykt upp. Skotrarna drar omkring på havsisen som befriade dammsugare, fram och tillbaka, runt runt. Allt för att köra upp så mycket bränsle som möjligt. Det har vi ju så gott om. Påsken är ett riktigt helvete för oss som inte gillar snöskotrar. Hörde dessutom på nyheterna att försäljningen slagit nya rekord i vinter. Nu har man ofta en skoter per familjemedlem! Totalt huvudlöst.

"Det är så bra, för man kommer ut i vildmarken, på ett enkelt sätt", säger en kille som intervjuas efter en dagsetapp på deras 200-milafärd genom Sverige.
Vildmarken - Hur länge till?
Nej! Sätt stopp för eländet. Nu.

Nämnde jag förresten..... Nej, det gjorde jag nog inte. Eller?
Sade jag att jag har, inte hamnat i, inte tagit, men däremot fått jobb? Sa' jag det?
Nähä - men då vet ni nu!

Släpp tummarna!
Och tack för stöd och glada tillrop.

Glad påsk.

*****



Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: