lördag, april 28, 2007

Ännu lockar snön

Lite halvdant väder möter oss, när vi öppnar korpgluggarna på lördags- morgonen. Vi tar en rejäl frukost och funderar över dagens aktiviteter. Slänga ut 310 spänn på ett dagkort, eller göra en tur, utan artificiella hjälpmedel.

Det blir pisterna i Riksgränsen som får känna på våra skidor. Vi hittar härliga offpistrutter längst bort i systemet. De är visserligen uppåkta, men det finns ett litet skikt mjuk fin snö ovanpå.

Lunch på Lappis, när vi äntligen lyckas få bord. Det är mycket folk och vi lyckas också komma mitt i rusningen, som vanligt. Men mätta blir vi. Just när vi sitter inne och käkar har solen den dåliga smaken att visa sig ordentligt. Det lyser fint över backar och fjäll.

När vi så småningom sitter i liften på väg upp igen, blåser det småspik och snöar. Och så blir det resten av dagen. Vi avslutar alltså strax efter tre.

After ski i sällskapsrummet. Nu träffar vi flera i gruppen, som vi inte sett förr. Men hur det än är så hittar vi gemensamma nämnare, bekanta, och det visar sig att ... "jaha - är det du det?"

Den lilla världen i den stora, gör sig påmind.

Allt är som vanligt.
---

Efter välbehövlig bastu skall det lagas mat. Ikväll är det jag, som står för det. Det blir chèvregratinerad sparris, repris, eller egentligen huvudpremiär på den thehalstrade laxen, och till dessert en marängtårta.

Livet skall levas, och det skall levas nu.




*****


Andra bloggar om:

Inga kommentarer: