lördag, mars 31, 2007

Full fart.

Vi hann med att se solnedgången från övre baren i Kulturens Hus. Lojt tillbakalutade i fåtöljerna, med ett glas vin och hela norra stadsfjärden nedanför fötterna.

Kvällen började vi med god buffé på Olivers. Massor av folk. After work-traditionen är verkligen stark i den här stan. Rökt eller gravad lax, smarriga grönsaksinläggningar, kyckling, rostbiff, urgod svampragu..... Bara att välja. Trevligt folk, tidigare kända, och okända som blev kända.

Men sedan blev det, som sagt, Kulturens Hus och Bounce. Energi, från början till slut. Sorglustig historia, Gökboet. Publiken jublade. Vilken fart. Rekommenderas om de dyker upp på en scen nära dig. Men jag tror tyvärr att det kan vara så att detta var avslutningen på denna uppsättning.

Efter föreställningen kände vi oss inte trötta, snarare tvärtom, och gick vidare. Hamnade på Invit. Fler bekanta, både gamla och nya. Träffade Chris på besök från Malmö. Tidigare bodde han här i trakten och undervisade i engelska på universitetet bland annat. Vi hade inte setts sedan han ledde en kurs i Effective business english där jag var med, för några år sedan. "Are you still blogging", frågade han. "You have to send me a link. I've lost it. Or I could of course google your name."

Hittade också en krogägare som jag känner flyktigt. Han beklagade sig över att det var så svårt att gå ut på krogen. "Man kan ju inte gärna gå på sin egen". Invit fylls av en skön blandning. Unga, äldre, gamla. Mediafolk, studenter, företagare, frisörer, arbetssökande. En stegkonstruktör siktade jag också. Och en radiopratare.

Vi fick förstås också höra att Luleå Basket blev klara för sin tredje finalmatch. Blir det guld i år? Dags efter två raka silver. Plannja basket förlorade däremot sin match och får traska vidare för att få guldvittring. Fem matcher kvar.

Skönt avslappnade traskade vi hemåt. Det var lugnt på stan. Så lugnt att vi vågade närma oss ett gäng orangejackor, där en såg bekant ut. Det var "vuxna på stan" där en visade sig vara en f.d. kollega. Så vi drumlade fram och frågade om inte "tant kunde ge oss en karamell". En kram var vad vi fick. Jaha - Det var det!

Föll i djup sömn när huvudet hamnat på kudden.

Nu är frukosten avklarad och jag har bara att sätta igång med ett nytt projekt. Efter bakning och städning igår är det dags för middagsgäster ikväll. Menyn skall planeras, råvaror inköpas...

Herregud - Inte har jag tid med er!

Trevlig lördag!

*****



PS. För lulebor finns chans att se Bounce idag både kl 15 och 19. Det finns tydligen en och annan biljett kvar.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: