måndag, augusti 14, 2006

Personligt meddelande...

... till familjen Kurt Strömbergsson på semester på Västkusten eller möjligen sydnorge, i en beige Opel Rekord med husvagn av märket Kabi. Registreringsnummer på personbilen är Z78987 och på husvagnen Z79873. Ring mor! Undertecknat Kerstin. Jag repeterar; Personligt meddelande till.....

De där meddelandena hördes alltid i anslutning till sena kvällsnyheterna i radions kanal(er) förr i tiden. Sommarkvällarna fick en liten extra krydda, och jag lyssnade så gott som alltid.

Ofta var det flera stycken som efterlystes på detta sätt. Och meddelandena satte alltid min fantasi i rörelse. Vad hade hänt? Det fick man gissa sig till, för någon förklaring fanns ju aldrig att få. Förmodligen var det någon tragedi? Annars fick man inte gå ut med dessa maningar.

Jag tänkte på hur någon annan campare hade hört uppmaningen. Fick syn på sagda Opel med Kabihusvagnen några platser bort på Hamburgssunds campingplats. Satt och tvekade över en svagdricka.

"Det måste ju vara dom där, som kom hit i eftermiddags. Undrar om dom hört? Skall jag gå och knacka på? Nä - bäst att inte blanda sig i... eller. Öh.. Stina! Hörde'ru? Dom efterlyste en bäääsch Opel och en husvagn på radion. Den där familjen som kom tidigare... du vet dom där som bråkade om förtältet, har ju precis en sån. Visst var dom från Jämtland? Z-registrerade!"

När de där semestermeddelandena tog slut fanns också rätt ofta ett annat meddelande.

"Polisen i Sala efterlyser 31-årige Ulf Johan Gottbergsson, som på fredagförmiddagen försvann från sitt hem. Han var vid sitt försvinnande klädd i grå vindtygsjacka med blå passpoaler, ljusa byxor och gröna träskor. Ulf Johan Gottbergsson är av meddelängd, har brunt kort hår, och grågröna ögon. Han bär antagligen en blå bag. Han är deprimerad, och går lätt framåtlutad. Upplysningar om 31-årige Ulf Johan Gottbergsson kan lämnas till polismyndigheten i Sala, eller närmaste polismyndighet. Det var alltså polisen i Sala, som efterlyser....."

Sådana meddelanden hör man heller aldrig nuförtiden.

Alla verkar ha kommit tillrätta.

Inga kommentarer: