måndag, oktober 10, 2005

Vanligt folk

Mitt behov av kändisar är rudimentärt. Den första gången jag överhuvudtaget såg och hörde Big Brother-Linda var i Carin 21:30 i SVT2 härom veckan. Visst hade jag hört talas om henne i olika sammanhang. Hur skulle man ha undgått det. Nu fick jag en bild av henne. Vilsen, rätt osäker person, med ett självförtroende som bara är en fasad. Kanske är det den rätta bilden.

Mitt kändisbehov får jag tillfredsställt av Parkinson (lördagar kl 20. SVT2), som rakt på sak och i sparsmakad miljö intervjuar kända personer. Programledaren är kunnig, påläst och ger ett varmt intryck, starkt kryddat med mycket humor och självdistans.

På så sätt lockar han fram liknande sidor hos sina gäster. Resultatet blir lysande. En hel timme med maximalt tre kändisar går oroväckande snabbt. Men det räcker. I lördags fanns Goldie Hawn, John Travolta och John Sergeant i stolarna. Sistnämnde är väl inte så känd för en svensk publik. Han är journalist och mest känd för att ha haft Margareth Thatcher som specialämne för sina skriverier.

Parkinson fick dessa tre personer att känna sig öppna och trygga. Jag fick en glad timme, med många gapskratt. De intervjuade blev vanliga, vardagliga människor med åsikter, fel och brister och positiv utstrålning.

Det handlar om världskändisar - Inte om Mikael Persbrandt!

Inga kommentarer: