torsdag, oktober 06, 2005

Det röda Norrbotten borde bli ännu rödare

Nu har Länsstyrelsen här i Norrbotten bannlyst de norska ripjägare som liksom skjutgalna småpojkar från någon billig western sköt på allt som rörde sig. Det skedde dessutom i ett område avlyst för jakt.

De fick finna sig i att inte komma tillbaka och jaga i Sverige på 5 år. Tack för det länsstyrelsen. Synd bara att man in lät slå knut på bössorna också.

Jägarna hade dessutom blivit skjutsade med terrängfordon till jaktmarkerna, vilket även skett på andra håll. Terrängkörning är olaglig i Sverige. Trots att man orsakar skador som kommer att märkas i årtionden, ja kanske 100 år i den känsliga naturtypen kommer ingen att åtalas eftersom det anses som ett lindrigare brott än att köra mot rött ljus. Huvudlöst! Eller är lagstiftningen verkligen så tandlös?

Var finns miljömedvetandet hos länsstyrelsen? Hur tänker den lokale guiden? Turister, jägare eller andra vill gärna besöka fjällområdena - men knappast bli skjutsade på leråkrar.

OK.... då får vi väl börja sätta ut trafiksignaler i markerna då, så att vandalerna kan få det straff dom förtjänar, och helst lite till.

Det kommer inte att kosta så mycket. Det behövs bara en färg i signalerna.

Rött!


Inga kommentarer: