måndag, augusti 29, 2005

Payback times, folks...

Oj vad det snackas om problem, mänskliga tragedier, och kompetensbrist när statliga myndigheter skall flyttas från Stockholm till andra städer i landet.

Visst kan man i viss mån förstå den omställning det innebär för en familj, som har sina bopålar hårt i marken, när de skall dra ut i det okända (för det är det för många).
Men flyttat - det har vi utanför Stockholm gjort sedan slutet av 50-talet! Det kanske är dags att betala tillbaka.

Egentligen vill ju heller inte att det blir någon medflyttning. Meningen är ju att vi på lokaliseringsorten skall ta över jobben.

Allt detta hade vi sluppit, om vi hade valt politiker som haft kreativiteten, sunda förnuftet, eller modet att placera ut myndigheterna runtom i Sverige redan från början.

Och med tanke på så många myndigheter som kommit till bara på de senaste 10 åren, börjar jag förstå att meningen med det, har varit att skapa arbetstillfällen - i Stockholm!

4 kommentarer:

M sa...

Ser ut som att du har upptäckt hemligheten bakom sossarnas politik. Det börjar synas i statistiken att det faktiskt kanske inte ÄR så bra ställt i Sverige som dom vill att man ska tro. Så man hittar på lite nya myndigheter som ska sysselsätta folk, inte med någonting vettigt, utan bara för att hålla nere siffrorna.

Och till råga på allt så gör dom det i "fel" del av landet. Riktiga klantarslen, med andra ord.

Bert Bodin sa...

Ja, man är ju så oskuldsfull.



(Vad konstig din sida ser ut, förresten. Du försvinner mer och mer nedanför kanten.)

tomasrj sa...

Vet inte om du sett att jag skrivit om detta!?

När IT blev vardag så talades det om decentraliseringar och att man skulle kunna sitta hemma och arbeta. Men lik förbaskat så måste alla myndigheter och datakonsulter sitta i Stockholm - och helst i centrum. Skitdyrt och skitkorkat eftersom det i norra Sverige liksom i sydöstra Sverige (de delar som hamnat utanför allfartsvägarna mellan Öresundsbron och Stockholm) finns både lediga arbetstagare och lediga lokaler.

Bert Bodin sa...

Jo - det gäller bara att få nån att förstå.