tisdag, maj 17, 2005

Mera flaggviftning åt svenskarna

Tur att vi har Norge. Då har ju vi svenskar en anledning att brista ut i sådär lite småskojiga hurrarop och andra glädjeyttringar. För samtidigt tycker vi ju att nationalkänslor är något fult. Här hemma vågar vi ju knappt nämna att vi har en egen nationaldag.. Må vara att vi lite till mans inte har en aaaaning om varför just 6:e juni skall firas. Men en ledig dag avskräcker ju inte. Man kan ju titta till stugan, måla staketet, eller putsa skotern inför den sorgliga sommarsäsongen. Men fira .... nej fy, så nationalistiskt.
Heja Norge!

Inte får vi flagga med regnbågsflaggan heller.
I ett kvarter i centrala Luleå har mångfaldens flagga vajat på kvarterets innergård. Synlig för alla och omtyckt av gårdens innevånare. Men ack och fy. Detta tilltag anmäldes till Lulebo, som förvaltar bostäderna i området.Vips åkte flaggan ner under hänvisning till "flaggpolicyn" hos bostadsföretaget. En policy som styrelsen inte kände till, och som förmodligen inte ens finns.

Invånarna i kvarteret hissade flaggan igen, bara för att senare få den stulen.

Undrar om den svenska flaggan åker upp den sjätte juni!? Den är då i så fall inget att vara stolt över på just den flaggstången.

Inga kommentarer: