tisdag, maj 31, 2005

Hets mot folkgrupp

Slut på illaluktande rökare på krogen. Äntligen, får man väl säga. Jag har aldrig förstått mig på rökningens finesser. Jodå - jag har provat, men utan framgång. Tack och lov!

Det tråkiga är väl att man mer sällan får skratta åt de där patetiska 'försöka-se-världsvana-ut-människorna'. Fjuniga tonåringar som, de själva ovetandes, försöker efterlikna en Bogart eller en Bacall. Å andra sidan ökar chanserna att se de där huttrande stackarna med armarna i kors, utslängda utanför någon bakdörr mitt i vintern. Njutning har många ansikten.

Diverse ramaskrin har förstås upphävts från en del krogfolk. Men äger man en krog, som inte klarar av att vara mer än ett rökrum, skall man nog byta bransch. I Norge har man varit rökfria i ett år. Krogarna lever ändå. I USA är rökning förbjuden på många offentliga platser. Se där! Vi tar ju efter allt annat från USA, fast det är ju då mest skräpet förstås. Varför inte försöka med en kvalitetsföreteelse?

I en artikel i dagens DN berättas om en norsk krogägare som är lite negativ. Han menar att rökningen haft den fördelen att den kamoflerat svettlukt från gästerna.(!)

Man kanske skulle slå sig på duschbranschen, i Norge.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bert,
har du sett mitt svar den 26 maj i din blogg (svar på din fråga)?

Bert Bodin sa...

Tack Börje,
Har lyckats, men bara till en del. Kan använda din metod, men kommer inte åt "profile container" vilket gör att jag får dubbla rubriker, d.v.s. både Om mig och About me

Ytterligare tips emottages tacksamt.
Mvh Bert

Anonym sa...

Bert,
jag tycker du lyckats bra! Du har tydligen plockat bort länken till din profil. Är det det du menar med att du får engelska när man klickar på "Se min kompletta profil" (som du tagit bort). I den Containern går det nog inte att ändra till svenska (tror jag!).

Hölsningar Börje

Bert Bodin sa...

Jepp!
Tog bort hela "containern" och gjorde en egen. Den hämtar förvisso inga uppgifter från min profil, men det kan jag leva med.
Tack för dina synpunkter.
Mvh Bert